Maramureşul a scăpat de datoriile către Selina!

0
74

S-a pus punct datoriilor pe care Consiliul Judeţean Maramureş le avea către firma Selina pentru lucrările executate la drumul judeţean Baia Sprie-Bârsana. Şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea, a anunţat, în şedinţa ordinară de ieri, că, în urma rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului, se va achita şi ultima tranşă de bani în cazul litigiului cu societatea Selina. Pe de altă parte, rectificarea aduce mai mulţi bani pentru sănătate.

Gata cu restanţele…

Problema litigiului dintre Consiliul Judeţean Maramureş şi firma Selina a fost una incomodă pentru judeţ. După ce a pierdut procesul cu societatea care a executat reabilitarea drumului judeţean Baia Sprie-Bârsana, aleşii maramureşeni s-au văzut puşi în situaţia de a căuta resurse financiare pentru a achita circa 22 de milioane lei, reprezentând facturile din 2012 şi 2014 pentru lucrări realizate în 2011 şi 2012. „Prin această rectificare finalizăm o problemă a judeţului. Ştiţi foarte bine cu toţii procesul pierdut de Consiliul Judeţean, litigiul avut cu executantul lucrărilor pentru reabilitarea drumului judeţean Baia Sprie-Bârsana. Au fost multe penalităţi pe care a trebuit să le achităm. În acest moment, rectificăm bugetul, astfel încât ultima tranşă de bani, cele 6 milioane de lei către Selina, o plătim. Închidem şi acest capitol incomod pentru Consiliul Judeţean. Am reuşit să atragem sume suficiente, să primim bani de la bugetul de stat, să identificăm de unde se poate economisi şi să pornim celelalte proiecte de lucrări pe drumuri judeţene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Bani mai mulţi pentru sănătate

În urma rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2019, aprobată ieri de aleşi, s-a reuşit alocarea unor sume importante pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, dar şi pentru Spitalul de Boli Infecţioase, respectiv 1,5 milioane lei şi 400.000 de lei. „Mă bucur că reuşim alocarea unei sume importante, aproape 2 milioane lei pentru sănătate. E vorba despre cele două spitale din subordinea Consiliului Judeţean: Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş şi Spitalul de Boli Infecţioase. Ajungem la dublarea sumelor pentru sănătate, eu zic că acest lucru face cinste CJ, felul în care ne-am aplecat pentru a aloca sume pentru domenii importante: sănătate şi educaţie”, a punctat Gabriel Zetea.
Preşedintele CJ a mai arătat că Maramureşul a primit o sumă importantă de la Guvern în urma rectificării bugetului de stat, respectiv 4 milioane de lei. Acest lucru face posibilă optimizarea unor cheltuieli pe anumite capitole, dar se reuşeşte şi reîntregirea fondului de rezervă aflat la dispoziţia CJ. „La şedinţa viitoare sper să reuşim ca în urma unor alocări financiare spre unele autorităţi locale din judeţul Maramureş, care nu au primit resurse financiare la rectificarea bugetară, să acoperim noi aceste goluri de finanţare pentru fiecare primărie în parte şi să reparăm instabilitatea politică de la nivel guvernamental”, a adăugat şeful administraţiei judeţene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.