Descoperite în Maramureș • Utilaje, în valoare de peste 200.000 lei, furate din Italia

0
98

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și indisponibilizat 3 utilaje, în valoare totală de 207.000 lei, care figurau ca fiind furate din Italia. Doi cetățeni români, tată și fiu, sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire și contrabandă.
Marți, 29 octombrie, în jurul orei 13, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea Budești, un autoturism condus de un cetățean român, în vârstă de 20 de ani, care tracta pe o remorcă un utilaj de tip minibuldoexcavator, marca JCB.
Polițiștii de frontieră au solicitat la control documentele șoferului și ale autovehiculelor, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că utilajul, în valoare de aproximativ 90.000 lei, era semnalat ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile din Italia, în urmă cu doar o zi.
Extinzând cercetările, în baza mandatului de percheziție emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție într-o altă localitate din județul nostru, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, tatăl tânărului oprit în trafic.
În urma percheziției au fost descoperite și ridicate mai multe pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 749 lei, un utilaj tip mini-buldoexcavator marca Volvo, în valoare de 90.000 lei și un utilaj tip tractor marca Kubota, în valoare de 27.000 lei, ambele semnalate ca fiind furate din Italia.
Utilajele au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire și contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.