Sindicaliștii din sănătate nu pot finaliza contractul colectiv de muncă

0
64

Reprezentanții sindicatelor din Sănătate sunt neputincioși când vine vorba despre încheierea unui contract colectiv de muncă. Semnarea documentului nu s-a reușit încă, deși se încearcă acest lucru de doi ani de zile. Situația nu se arată mai bună nici în prezent, cu criza politică instaurată la nivel guvernamental.
Sindicaliștii spun că acum sunt într-un moment delicat din care nu știu cum să iasă, din cauză că nu au partener de dialog: „Suntem la un moment de răscruce, în plină criză politică, în care nu reușim să identificăm încă un partener de dialog social, cu cine avem de continuat discuțiile la contractul colectiv de muncă. Din păcate, avem o experiență neplăcută cu actualul mandat al Ministerului Sănătății, în sensul că de aproape doi ani negociem un contract și nu putem să-l finalizăm. Este o mare nemulțumire a noastră a tuturor. Contractul colectiv de muncă în sector era foarte important ca instrument de protecție a salariaților. Sigur, nu mai avem nicio perspectivă a finalizării lui, vom vedea ce se va întâmpla”, a explicat Mircea Ciocan, președintele Sanitas Maramureș.

Peste 100.000 de membri de sindicat, afectați de lipsa acestui contract

Mulți sunt sindicaliștii care așteaptă semnarea contractului colectiv de muncă. Însă în situația politică actuală nu prea au la ce spera: „Ar fi minunat pentru cei 105.000 de colegi care așteaptă contractul colectiv de muncă, ca acesta să fie semnat. Trebuie să fim cu toții puțin mai înțelepți în ultimul moment și să semnăm acest contract. Primim telefoane din țară de la colegii care spun că vor avea de suferit financiar din cauza nesemnării acestui contract colectiv de muncă”, a completat Leonard Bărăscu – președintele Confederației Naționale CNSLR, venit în vizită prin Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.