Biblioteca – o lume a cunoaşterii şi a poveştilor

0
60

La Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” s-au desfăşurat diverse activităţi cu şi pentru copiii dornici de cunoaştere.
Elevii clasei I C de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” (director prof. Anamaria Nagy), însoţiţi de prof. pentru înv. primar Alina Bozga, au vizionat, în Sala de coferinţe, filmul documentar „Paşi spre cunoaştere: Vulcanii”, iar în Sala „Mircea Pop” au desfăşurat o oră de lectură în compania cărţilor cu caracter enciclopedic „Ma­rea enciclopedie a cunoaşterii”, pregătite special pentru ei. Cei mici au donat Ludotecii din cadrul bibliotecii multe jucării, făcând, astfel, fericiţi mulţi copii.
Preşcolarii din grupele mijlocie şi mare A de la Grădiniţa de Artă (dir. prof. Maria Pocol), însoţiţi de cadrele didactice: Angela Turcitu şi Monica Bruzac şi elevii clasei I A de la Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” (director prof. Dora Soponar), însoţiţi de prof. pentru înv. primar Florentina Husti, au făcut cunoştinţă pentru prima dată cu biblioteca. Copiii au fost atraşi de tot ceea ce au găsit în bibliotecă, fiind impresionaţi de numărul de volume, surprinşi de diversitatea şi tematica cărţilor şi modul lor de aranjare. După ce au primit toate explicaţiile necesare de la bibliotecare, elevii s-au delectat cu cărţile din expoziţia „Poveşti clasice în imagini”.
Deşi le-au fost spuse multe poveşti de când erau mici, această întâlnire directă cu lumea cărţilor va rămâne mult timp în amintirea lor. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.