Festivalul Regional de Poezie și Teatru ,,Dor de satul lui Petre Dulfu”

0
23

La sfârşitul lunii octombrie a avut loc în Baia Mare prima ediție a Festivalului Regional de Poezie și Teatru ,,Dor de satul lui Petre Dulfu”, manifestare organizată la inițiativa Despărțământului ASTRA Șomcuta Mare și a Liceului Teoretic ,,Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și realizată împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Biblioteca Județeană ,,Petre Dulfu” Baia Mare.
Cei prezenți au asistat la o reprezentație cultural-artistică de excepție, gândită ca un omagiu adus marelui scriitor și poet al românilor, Petre Dulfu, prin scoaterea la lumină a celor mai frumoase poezii, piese de teatru realizate după scrierile acestuia și cântece menite a redescoperi lumea fascinantă a satului autentic de pe Valea Someșului. Având în vedere faptul că este anul omagial al satului românesc, organizatorii și-au propus să desfășoare o activitate specifică, prin care să aducă omagiu unui om de litere care și-a pus puternic amprenta asupra propășirii neamului românesc, scoțând la lumină aspecte inedite din viața satului de pe Valea Șomeșului. Prima ediție a Festivalului Regional de Poezie și Teatru ,,Dor de satul lui Petre Dulfu” și-a propus să scoată la rampă talente actoricești, de interpretare și vocale. Piesele de teatru au fost inspirate din scrierile lui Petre Dulfu, iar recitatorii au abordat o creație de-a lui Petre Dulfu și o alta aparținând unui poet care a creionat în opera sa viața satului românesc.
Au fost prezenți la manifestare astriști și parteneri educaționali ai Liceului Teoretic ,,Ioan Buteanu”, veniți din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare și Maramureș, elevi, dascăli, părinți, consăteni ai scriitorului Petre Dulfu, originar din localitatea Tohat.

Alina Talpoș

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.