Obligaţii pentru angajatori în vederea asigurării securităţii în muncă

0
17

Angajatorii au obligaţia sa obţină autorizaţia de funcţionare din punctul de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, înainte de începerea oricărei activităţi. Obligaţia e necesară pentru asigurarea condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale. E vorba de alţi angajatori decât cei prevăzuţi la art. 4 din Normele Metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
Pentru eficientizarea activităţii de autorizare, “inspectoratele teritoriale de muncă pe raza cărora îşi au sediile angajatori care au obligaţia să obţină autorizaţia de funcţionare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă vor înregistra cererile de autorizare a funcţionării din punct de vedere al securităţii si sănătăţii în muncă la sediul social, indiferent de dispersia teritorială a sediilor secundare sau punctelor de lucru. Cererile şi documentele depuse la inspectoratele teritoriale de muncă, pe raza cărora angajatorii desfăşoară activităţi în sedii secundare sau la puncte de lucru, vor fi redirecţionate, în vederea autorizării, către acele inspectorate teritoriale de muncă pe raza cărora aceşti angajatori au sediile sociale”, a spus inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş (ITM), Dragoş Năcuţă.
Totodată, angajatorii vor fi informaţi în termenul de 5 zile lucrătoare privitor la redirecţionare şi la inspectoratul care va asigura procedura de autorizare a funcţionării din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.