“Ziua porţilor deschise” la Centrul Rezidențial Viavalis Oaş

0
19

La aniversarea a patru ani de la deschiderea Centrului Rezidențial Viavalis, la Turț a fost organizat un eveniment destinat deopotrivă practicienilor în asistență socială, cât și membrilor comunității.
Un punct aparte în agenda evenimentului a fost dezbaterea despre serviciile pentru îngrijirea vârstnicilor și creșterea calității acestora la standardele europene. Directorul general al DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș, a vorbit din perspectiva autorității publice despre fenomenul îmbătrânirii și efectele lui în societate, actualul și fostul primar din Turț, Ioan Irime și Ioan Ciupac, despre rezultatele parteneriatului cu ASSOC, iar managerul centrului, Martin Romulus, despre părțile bune şi rele ale sistemului.
Centrul “Viavalis” a fost deschis în 2015 în localitatea sătmăreană Turț și are o capacitate de 40 de locuri. În 2018, acesta a avut o creștere de 27% a numărului de beneficiari, în prezent existând liste de așteptare cu vârstnicii care doresc un loc în centru. Numărul angajaților a crescut de la opt, câți au fost la deschiderea centrului, la 16, din care 13 aparțin grupurilor vulnerabile.
Prin intermediul proiectelor derulate, ASSOC a înființat două rezidenţe pentru îngrijirea vârstnicilor, în județele Maramureș și Satu Mare. Preocuparea constantă a ASSOC în această direcție vine în contextul îmbătrânirii accelerate a populației, care, și în România, a devenit o problemă acută. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.