Aproximativ 11.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

0
21

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, la frontiera verde, aproximativ 11.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 127.800 lei.
Un autoturism de teren, utilizat la activitatea infracțională, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

11 migranți ascunși într-o autoutilitară

În Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul bulgar O.F., în vârstă de 45 ani, conducând o autoutilitară marca Peugeot. Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul transporta piese auto în Slovacia.
În urma analizei de risc specifice, s-a procedat la efectuarea controlului mijlocului de transport, în interiorul acestuia fiind descoperite, ascunse printre marfa transportată, 11 persoane.
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Irak, Eritreea și Iran, dintre care 4 bărbați, o femeie și 6 minori. Adulții au vârste cuprinse între 21 și 44 de ani, iar minorii între 15 și 17 ani.
Cu toții intenționau să ajungă în state din vestul Europei.
Urmare celor constatate, șoferul bulgar este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetățenii străini pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.