Competiţie strânsă la Poveste de toamnă

0
74

Concurenţi, laureaţi ai festivalurilor de romanţe cu renume s-au întrecut la festivalul “Poveste de toamnă”, organizat de Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania. Juriul a fost pus chiar în încurcătură, dar până la urmă s-a ajuns la un consens. Preşedintele juriului, maestrul Eugen Doga, a declarat că au existat şi momente amuzante. Pe lângă competiţia propriu-zisă, spectatorii s-au delectat cu momente artistice speciale puse la cale de organizatori, toate după un scenariu perfect, după cum a mai adăugat Eugen Doga care s-a arătat impresionat de căldura şi bunătatea maramureşenilor.
“Am avut zece concurenţi care au fost selectaţi din 20 înscrişi. Au fost concurenţi din Cluj, Târgu Mureş, Iaşi, Baia Mare, de diferite vârste, de la adolescenţi până la vârsta a treia. Este un lucru îmbucurător pentru noi, ca organizatori, dar şi pentru specialişti că tinerii se îndreaptă spre acest gen pretenţios, greu de interpretat. Trebuie să ai pe lângă experienţa profesională, o trăire şi emoţii pe care să le transmiţi publicului. Din juriu au mai făcut parte pe lângă maestrul Eugen Doga: prof. univ. dr. George Achim şi tenorul şi contrabasistul Alexandru Mânzat”, a spus directorul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, Iuliana Dăncuş.
La rândul său, preşedintele juriului, compozitorul Eugen Doga a remarcat că “eu mă aşteptam la ceva mai slab, dar m-au convins prin prezenţa în scenă că s-au pregătit bine din toate punctele de vedere. Am avut un caz amuzant, de la Iaşi. Avea vreo 70 de ani, dar arăta a 90 de ani. Un tip foarte amuzant. Cred că are succes enorm la public pentru că e neobişnuit, un interpret comic. Toate le are. Figura lui e destul de caraghioasă”, a precizat Eugen Doga.
Surpriza serii a fost recitalul susţinut de Paul Surugiu, alias Fuego. De asemenea, dansatorii ansamblului au pregătit momente coregrafice deosebite, pe notele muzicale aşezate pe portativ de Eugen Doga. “La cea de-a IX-a ediţie ne-am propus să invităm un oaspete de onoare, ale cărui capodopere fac cinste poporului român, dar ne-a adus şi nouă, în special Corpului de balet al Ansamblului multă mângâiere, o însoţire a muzicii pentru dansul nostru. E vorba de maestrul Eugen Doga, care are şi un vals în patrimoniul UNESCO”, a mai spus Iuliana Dăncuş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.