Preotul Vasile Trif junior expune la Montreal, Canada

0
109

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, cu începere de ela ora 19,30, „Galeria Pop-Up” din Montreal, Canada, are loc vernisajul primei expoziții personale intitulate „Immersion” („Imersiune”) a preotului Vasile Trif jr., preotul paroh al bisericii ortodoxe române „Sfântul Pantelimon” din Saint-Eustache, care anul acesta a împlinit 10 ani de la înființare.
Sunt expuse lucrări de grafică, linogravură și acuarelă. Va prezenta criticul de artă Preotul Vasile Trif jr. Este născut în 1975 în Baia Mare, fiu al preotului Vasile Trif, pictor și sculptor renumit, și al profesoarei de matematică Elena Trif. A absolvit trei facultăți: Teologie (la Cluj-Napoca), Istorie-Filozofie (Cluj-Napoca) și Sociologie (Montreal). În 2002 i-a apărut în Baia Mare volumul de poezii „Fiul în risipire”, tipărit la tipografia și editura Risoprint din Cluj-Napoca. În prezent are în lucru un nou volum de poezii, care va apărea într-unul din anii viitori.
Preotul Vasile Trif se bucură de o prețuire și o popularitate deosebite în comunitatea românească din zona Montreal, după cum apreciază ziarul românesc „Accent” din Montreal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.