În Șomcuta Mare • 25 de ani de existență – Corul mixt al Bisericii Ortodoxe „Sf. Petru și Pavel”

0
211

Corul mixt al Bisericii Ortodoxe „Sf. Petru și Pavel” din Șomcuta Mare a ajuns la vârsta de 25 de ani, o vârstă de invidiat, mai ales când vine vorba de muzică bisericească.
Aniversăm 25 de ani de existență a corului pentru a marca munca și sacrificiul membrilor formației corale, care au ridicat pasiunea la rang de rugăciune și spirit de încântare.
Aniversarea vine, în fiecare an, cu aceeași încărcătură emoțională, pentru că ne invită și pe noi la o naștere de-a doua, care a început prin botez și se actualizează în fiecare zi.
Petrecând atâția ani împreună, membrii corului au devenit muzică, au devenit un simbol și, fără exagerare, ambasadori de suflet ai Țării Chioarului.
Atmosfera creată în timpul Sfintei Liturghii, prin prezența corului în zilele de duminică și sărbători religioase, oferă credincioșilor momente de înălțare sufletească și purificare prin rugăciune.
Pe lângă activitatea duminicală, formația corală a bisericii a participat la activități organizate pentru cinstirea memoriei celor care s-au jertfit pentru apărarea țării și a nea­mului omenesc, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Eroilor, la monumentul din Șomcuta Mare. Nelipsite au fost concertele pascale și cele de colinde de la biserica noastră sau din Baia Mare, Buciumi, Vălenii Șomcutei etc.
În cei 25 de ani de activitate, corul a făcut deplasări în 36 de parohii – biserici și 17 mănăstiri – unde a reprezentat cu demnitate biserica noastră, dând răspunsuri la Sf. Liturghie, împărtășind din experiența noastră și învățând de la acestea
Cu prilejul acestei aniversări aducem un pios omagiu celor 23 de membri ai corului, care au trecut la cele veșnice, precum și preotului Vasile Hotea, inițiatorul înființării și organizării corului.
Rezultatele de excepție ale Corului Bisericii și longevitatea acestuia au fost posibile datorită participării permanente cu drag și abnegație a membrilor corului, precum și a dirijorilor Indre Eugen, Coteț Ionel și a prof. ed. Coteț Maria, actuala dirijoare și îndrumătoare artistică.
– Corul nu distrează, dar ne educă, ne face mai pioși și mult mai credincioși! –
Liviu Coza, ex-președintele corului

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.