3.049 de carduri naţionale de sănătate furate, pierdute, distruse

0
16

În perioada 1ianuarie – 31 octombrie 2019, la nivelul CAS Maramureş, s-a depus un număr de 3.049 cereri în vederea eliberării de carduri duplicat (urmare a pierderii / furtului / modificării datelor personale precum şi a defecţiunilor de date tehnice). De asemenea, a fost depus un număr de 159 cereri de eliberare de adeverinţe de asigurat cu valabilitate de 3 luni pentru persoanele care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, primirea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.
Tot în aceeaşi perioadă, au fost tipărite 2.877 carduri duplicat care au fost preluate şi predate în vederea distribuirii către Compania Naţională Poşta Română S.A.
În data de 13 noiembrie 2019, un număr de 19.841 carduri naţionale iniţiale de asigurări de sănătate vor fi predate la Compania Naţională Poşta Română S.A. în vederea distribuirii asiguraţilor.
De asemenea, în perioada1 ianuarie – 31 octombrie 2019, la nivelul CAS Maramureş au fost eliberate 7.411 de certificate provizorii înlocuitoare a cardurilor europene de asigurări de sănătate.

Noutăţi legislative

Termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate a fost prelungit de la 5 la 7 ani, urmare a Hotărârii de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018.
Perioada de valabilitate a cardului european şi a certificatului provizoriu de înlocuire a cardului european de asigurări de sănătate a fost modificat de la 1 an la 2 ani, conform prevederilor Legii nr. 45/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii – ne informează ec. Carmen Prodan, preşedinte – director general al CAS Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.