Dosar penal pentru distrugere

0
36

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului A.S.V., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.
În data de 05.11.2019, faţă de numitul A.S.V., în calitate de suspect, a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.
Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în data de 26.10.2019, în intervalul orar 19-20:40, inculpatul A.S.V., aflându-se singur la domiciliul său din Dănești, folosind o brichetă, a dat foc unei pături de pe un pat, cu intenția de a incendia toată locuința, rezultat care s-a și produs, punându-se, astfel, în primejdie și alte bunuri, în condițiile în care în curtea locuinței persoanei vătămate se află și alte imobile, totodată, fiind afectată și o anexă gospodărească aparținând unui imobil învecinat.
Dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

Dosar penal pentru lovire, tulburarea ordinii şi liniştii publice

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului T.M., pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violențe şi tulburarea ordinii și liniștii publice.
În data de 4 noiembrie, faţă de T.M., în calitate de suspect, a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.
Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în data de 03.11.2019, în jurul orei 17:50, inculpatul T.M. a intrat în sala de cinematograf nr. 3 – Cinema City România, din incinta Complexului Comercial Vivo, din Baia Mare, în timpul derulării unui film și a lovit persoanele vătămate C.C.D. și V.I., provocându-le leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, respectiv, 7-8 zile de îngrijiri medicale, modalitate în care a tulburat grav ordinea și liniștea publică, fiind întreruptă derularea filmului.
În data de 5 noiembrie, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

Dosar penal pentru înşelăciune în formă continuată

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus extinderea acţiunii penale față de inculpatul D.I.N., pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată (patru acte materiale), şi extinderea acţiunii penale față de inculpatul C.C.C., pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată (patru acte materiale).
Faţă de inculpații D.I.N. și C.C.C., a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.
Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în datele de 1, 2, 4 şi 8 octombrie 2019, inculpații D.I.N. și C.C.C., având o înțelegere prealabilă cu inculpații K.V. și P.V.S., în vederea închirierii de autoturisme, pentru a dispune ulterior de acestea pe nedrept, în vederea obținerii de foloase patrimoniale injuste, le-au acordat sprijin în activitatea infracțională inculpaților K.V. și P.V.S., însoțindu-i pe aceștia la societăți având ca obiect de activitate închirierea de autoturisme, cu puncte de lucru pe raza localităților Baia Mare, Cluj-Napoca, Deva și Brașov, unde prin prezentarea unor înscrisuri contrafăcute (carte de identitate și permis de conducere), inculpații K.V. și P.V.S. i-au indus în eroare pe reprezentanții societăților sus-menționate, încheind convenții având ca obiect închirierea de autoturisme.
După expirarea termenelor de închiriere, autoturismele ce au făcut obiectul convențiilor nu au fost restituite, acestea fiind înstrăinate de către inculpați, în vederea obținerii de foloase patrimoniale injuste.
În data de 7 noiembrie, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.