Micuții din Fărcașa, în proiectul „Pompier pentru o zi”!

0
135

Proiectul educațional ,,Pompier pentru o zi!” s-a desfășurat la Grădinițele din Tămaia și Fărcașa și a avut la bază un scenariu de Evacuare și prim ajutor în caz de cutremur.
La acțiunea de simulare, desfășurată vineri, au participat membri ai SVSU Fărcașa, coordonați de Flavius Nicoară și Viorel Armaș, asistentele comunitare din comună, precum și educatoarele, personalul auxiliar și bineînțeles copiii de la cele două grădinițe.
Scenariul de evacuare în caz de cutremur a arătat astfel: Se anunță declanșarea unui cutremur prin soneria din grădiniță, preșcolarii fiind îndemnați să se adăpostească fiecare. Doamna educatoare de la fiecare grupă merge și deschide ușa pentru a nu se bloca. După câteva minute, anunțându-se încetarea alarmei, preșcolarii sunt sfătuiți de doamnele educatoare să-și păstreze calmul și, în ordine, însoțiți, să iasă din cameră în curtea grădiniței la locul de adunare. Femeia de serviciu decuplează gazul, curentul, sună la 112, anunțând cutremurul și cerând sprijin, apoi iese și ea în curtea grădiniței la locul de adunare. Aici, doamnele educatoare fac prezența pentru vedea dacă sunt toți preșcolarii. Sosește ambulanța cu cadrele medicale care văd starea copiilor. Sosesc și pompierii din cadrul SVSU Fărcașa. Echipa de cercetare/căutare intră în clădire pentru a vedea dacă sunt victime. Acestea se întorc după cadrele medicale și o targă, deoarece au găsit o victimă în clădire. Cadrele medicale dau primul ajutor, apoi victima este scoasă din clădire și dusă la salvare pentru a fi transportată la spital pentru investigații. Observându-se apariția unui incendiu la acoperiș, pompierii intervin cu apă până la stingerea incendiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.