3 dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului

0
73

În weekend poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, ocazie cu care au depistat trei persoane conducând autoturisme în stare de ebrietate.
• Sâmbătă după-amiază, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNAUAU 112 despre faptul că un autoturism se deplasează haotic dinspre Bârsana spre Sighetu Marmaţiei.
În momentul în care a fost depistat de poliţişti, autoturismul era oprit în Onceşti.
Verificările au relevat că autoturismul a fost condus de un clujean, de 37 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
• Recordul de alcool la volan aparţine unui sighetean, de 45 de ani. Acesta a fost depistat de poliţişti, duminică după-amiază, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Coşbuc.
Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge.
• Duminică, după miezul nopţii, poliţiştii au depistat un tânăr, de 28 de ani, din Hoteni, care conducea pe strada Făget, cu o alcoolemie de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.


Amenzi de aprox. 5.500 lei în Sarasău

Duminică, poliţiştii din Sarasău au oprit pentru verificări 50 de autoturisme.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 5.500 lei. Totodată, a fost reţinut un certificat de înmatriculare şi a fost ridicat un set de plăcuţe de înmatriculare.


Amenzi şi permise reţinute în Baia Sprie

Poliţiştii au fost prezenţi pe drumurile publice şi au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.800 lei.
Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a două permise de conducere, retragerea unui certificat de înmatriculare şi ridicarea unui set de plăcuţe de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările faţă de un tânăr, de 21 de ani, din Cavnic, care conducea pe strada Ignişului, chiar dacă nu deţine permis de conducere. Însă verificările au relevat că valabilitatea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare ale autoturismului condus era expirată.


Tânăr, de 17 ani, fără permis de conducere în Borşa

Duminică dimineaţa, la ora 04.25, poliţiştii din Borșa au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Dragoș Vodă.
La volan a fost identificat un tânăr, de 17 ani, din Moisei, iar în calitate de pasageri în autoturism se aflau alţi doi minori.
Întrucât tânărul care a condus autoturismul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.


Tânăr fără permis a provocat un accident de circulaţie în Ţîcău

Sâmbătă seara, în jurul orei 23, poliţiştii au intervenit la un accident sesizat telefonic.
La faţa locului s-a constatat că tânărul, de 19 ani, din localitate, care conducea un autoturism, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului.
În urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului.
Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.