Bunuri şi ţigări comercializate ilegal în Sighetu Marmaţiei

0
35

Vineri, 8 noiembrie, poliţiştii sigheteni au efectuat o acţiune în piaţa agroalimentară, pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Au fost legitimate 20 de persoane şi ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 21.000 lei. Totodată, au fost confiscate 232 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, precum şi alte bunuri alimentare şi articole de îmbrăcăminte, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale, a căror valoare a depăşit suma de 46.000 lei.


Transporta ilegal material lemnos în Zona Vaser

Sâmbătă, poliţiştii din Vişeu de Sus au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor silvice în zona Vaser, pe strada Râului.
Poliţiştii au oprit un camion, ce transporta ma­terial lemnos. La volan a fost depistat un bărbat, de 48 de ani. Poliţiştii au constatat că acesta nu avea documente legale pentru cei peste 8 mc lemn esenţă foioase, pe care îi transporta.
A fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic.


Violenţă în familie! Într-o singură zi – 7 cazuri sesizate

Sâmbătă, poliţiştii ma­ramureşeni au intervenit în 7 cazuri de violenţă în familie, 2 în Baia Mare, iar celelalte pe raza localităţilor Ruscova, Vişeu de Sus, Moisei, Băiţa de sub Codru şi Strâmtura.
În 5 situaţii s-a constatat că victimele, femei cu vârste cuprinse între 33 şi 50 de ani, au fost agresate de către soţi sau concubini şi ameninţate, pe fondul consumului de alcool. Doar trei au dorit emiterea unor ordine de protecţie provizorii.
Într-un caz, poliţiştii au constatat că un băimărean a fost agresat de către propriul frate, iar într-un alt caz a fost emis ordin de protecţie pe numele unui bărbat care şi-a agresat fiica.
În fiecare caz, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.


Un cetăţean a reţinut un tânăr care forţa uşa unui autoturism în Sighetu Marmaţiei

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 02.30, un bărbat a surprins o persoană care forţa portiera unui autoturism. Bărbatul, de 50 de ani, a reuşit să-l reţină pe tânărul care a încercat să forţeze portiera până la sosirea echipajului de poliţie.
Este vorba despre un tânăr, de 26 de ani, din Tisa, care a pătruns în curtea în care se afla autoturismul pe poarta neasigurată.
Nu s-a observat lipsa altor bunuri, dar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.


Un tânăr este cercetat pentru furtul unui telefon

Duminică, o femeie a sesizat Poliţia despre faptul că într-un centru comercial din municipiu a fost reţinut un bărbat necunoscut, care a sustras un telefon mobil de pe un stand.
Poliţiştii au intervenit imediat, iar telefonul, în valoare de aproximativ 3.000 lei, a fost restituit părţii vătămate. Tânărul, de 19 ani, care l-a sustras, este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.


Furt soluţionat cu operativitate în Gara CFR

Sâmbătă, 9 noiembrie, un sătmărean a sesizat poliţia că persoane necunoscute, cu care a discutat în faţa staţiei CFR Baia Mare, au profitat de neatenţia sa şi i-au sustras din buzunarul pantalonilor aproximativ 200 de lei.
La scurt timp de la sesizare, în urma verificărilor, poliţiştii au depistat o femeie, de 44 de ani, din Baia Mare, asupra căreia au fost găsiţi banii.
Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii au întocmit do­sar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.