Cenzură… electorală în Baia Mare

2
292

Președinții unor secții de votare din Baia Mare fac exces de zel. Din dorința de a fi mai corecți decât prevede legea, unii dintre aceștia au încercat să blocheze accesul jurnaliștilor la informații.
Asta în ciuda faptului că au fost solicitări normale, privind simpla prezență la vot. Președintele uneia dintre secții, Claudia Ganea, a motivat că nu dialoghează cu jurnalistul, pe motiv că acreditarea acestuia, realizată oficial la Autoritatea Electorală Permanentă, figura pe numele publicației la care lucrează, Graiul Maramureșului, și că nu e o acreditare nominală. Surprinzător este faptul că președinta, fost purtător de cuvânt la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș, nu era străină de colaborarea cu jurnaliștii, avea experiență în domeniu și cunoștea jurnalistul în cauză. În cele din urmă, aceasta a acceptat totuși dialogul, după îndelungi insistențe. Și la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare, președintele secției nr. 61, o tânără, aflată probabil la prima experiență de acest gen, a refuzat să ofere orice informație legată de prezența la vot, motivând că i s-a interzis de la centru.
Este prima dată când se întâmplă o astfel de situație, un refuz atât de vehement în privința colaborării cu reprezentanții mass-mediei. Asta e o dovadă clară a faptului că în actuala societate asistăm tot mai mult la un monolog surd al poporului, iar dialogul e pe cale de dispariție.
Sperăm că la cel de-al doilea tur de scrutin, astfel de cazuri să nu mai fie semnalate.

2 COMENTARII

  1. Subscriu comentariului de mai sus si solicit utoarei retractarea articolului din motive de imprecizie a informațiilor oferite, dupa ureche sau din pura presupunere.

  2. Excesul de zel cultivat la turul de scrutin dovedeste că informațiile preluate de unii ziariști au fost trunchiate sau folosite în interese mârșave. Majoritatea ziariștilor sunt acreditați pentru a lnforma corect nu pentru a crea o stare propangandistică. Graiul este din nou un cotidian supus celor care au scris pentru socialism,fără nici o părere proprie.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.