Doi maramureșeni cercetați pentru contrabandă

0
28

– 13.460 pachete cu țigări confiscate –
Luni, 11 noiembrie, Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au depistat un autoturism de teren, care se deplasa de la frontiera de stat spre localitatea Piatra.
S-a procedat la interceptarea autoturismului în cauză, acesta fiind oprit, iar la volanul mașinii a fost identificat cetă­țeanul român D.D., în vârstă de 43 de ani, domiciliat în județul Maramureș.
În urma unui control, s-a constatat că în autoturismul de teren se aflau mai multe colete cu țigări, de proveniență ucraineană, iar la fața locului a mai fost identificat un alt cetățean român, O.C., în vârstă de 37 de ani, domiciliat tot în județul nostru, implicat în activitatea infracțională.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor doi cetățeni români, împreună cu autoturismul de teren încărcat cu țigări, la sediu în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor, au rezultat 13.460 pachete cu țigări, în valoare de 157.500 lei, care au fost confiscate, iar autoturismul de teren, în valoare de 12.000 lei, utilizat la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere a celor vinovați.

În Sighetu Marmației • Geantă de voiaj cu țigări de contrabandă

Pe timpul unor misiuni de supraveghere și control, polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit, pe o stradă din Sighetu Marmației, o persoană care avea asupra sa o geantă de voiaj plină cu țigări, de proveniență ucraineană. În urma inventarierii țigărilor, s-a constatat că este vorba despre 529 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 6.200 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, sunt efectuate cercetări activității specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.