Noi proiecte adoptate la Consiliul Judeţean Maramureş

1
103

Miercuri, 13 noiembrie 2019, s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Maramureş, condusă de preşedintele Gabriel Zetea, unde s-au supus la vot 9 din 13 proiecte propuse, 4 dintre ele fiind retrase de pe ordinea de zi.
Astfel, s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2019, prin majorarea veniturilor şi a cheltuielilor cu suma de 7,985,80 mii lei.
Din această sumă se va repartiza pentru majorarea fondului de rezervă cu 800,00 mii lei, transferuri în sumă de 275,00 mii lei pentru dezvoltarea Complexului Astronomic Baia Mare, 7,00 mii lei pentru funcţionarea Revistei Nord Literar Baia Mare. Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare solicită rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli prin majorarea veniturilor şi cheltuielilor cu suma de 1,20 mii lei, reprezentând „Donaţii şi sponsorizări”. Alte acţiuni finanţate din rezerva bugetară sunt: covoare asfaltice pe drumurile judeţene, acţiunea culturală „Tradiţia Maramureşului” care se va implementa în perioada 19-22 decembrie 2019 a Asociaţiei Social-Cultural-Creştină Ecreator (30.000 lei),organizată în scopul promovării tradiţiilor, datinilor şi obiceiurilor maramureşene, Proiectul educativ „Şcoala Gimnazială «Nicolae Iorga» Baia Mare la ceas aniversar – 60 de ani de existenţă” care se va implementa în perioada 2-6 decembrie 2019 (10.000 lei), o iniţiativă prin care şcoala va marca momentul de sărbătoare printr-o serie de manifestări de amploare, având invitaţi speciali din rândul academicienilor, construcţia „Turn Instrucţie” în Baia Mare aparţinând ISU Maramureş. La al 13-lea proiect de hotărâre s-a votat prin vot secret (15 din cei 23 consilieri judeţeni au votat pentru) numirea domnului Cezar Călin Chilat, în calitate de administrator provizoriu, în Consiliul de Administraţie la Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Maramureş” pe o perioadă de 4 luni. De asemenea, consilierii judeţeni au ales să sprijine unităţile administrativ-teritoriale din subordine, aflate în dificultate, cum este comuna Suciu de Sus, care se confruntă cu un blocaj financiar în această perioadă.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.