În Baia Mare • Un bărbat a fost găsit decedat

0
53

Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit decedat, într-un imobil din Baia Mare.
La examinarea exterioară a cadavrului nu au fost constatate urme de violența. Deocamdată, nu există suspiciuni cu privire la comiterea infracțiunii de omor.
Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei.
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care a decedat bărbatul.

Amenzi și lemne confiscate

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a delictelor silvice, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj, au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în domeniul depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.
În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate două depozite, cu punctele de lucru în Baia Mare și Tăuții de Sus. Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.000 lei, și s-a dispus măsura complementară a confiscării în echivalent valoric a cantității de 237,52 metri cubi de material lemnos.
Polițiștii au desfășurat și controale în trafic pentru depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care transportă ilegal material lemnos. Miercuri dimineață, în jurul orei 4, echipajul de ordine și siguranță publică din Suciu de Sus a oprit pentru control o autoutilitară, condusă pe DJ171A, în localitatea Groșii Țibleșului, care transporta o cantitate de material lemnos, esență de rășinoase. Întrucât șoferul, un bărbat, de 43 de ani, din Groșii Țibleșului, nu a putut prezenta avizul de însoțire, polițiștii au luat măsura confiscării celor 12,17 mc lemn transportați, și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 lei.

În Baia Mare
Bărbat reținut pentru 24 de ore

Miercuri seara, în jurul orei 19:30, un bărbat a sesizat Poliția municipiului Baia Mare că, în timp ce se afla cu autoturismul personal, parcat pe un trotuar din fața unui imobil de pe strada Victoriei, o persoană necunoscută i-a reproșat că a parcat pe proprietatea sa și i-a aruncat cu pietre pe parbriz.
Ulterior, bărbatul necunoscut a devenit agresiv, lovindu-l și amenințându-l pe bărbatul care a parcat mașina.
Deplasați de urgență la fața locului, polițiștii au identificat persoanele implicate, iar față de agresor, băimărean, de 64 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, amenințare și distrugere.

În Borșa
Polițiștii au ridicat o armă

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul celor din Borșa, au efectuat cercetări specifice în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Polițiștii au vizat documentarea activității unui bărbat, de 66 de ani, din Borșa, după ce, în data de 11 noiembrie, s-au sesizat din oficiu că acesta deține o armă, posibil letală, după ce a postat fotografii și imagini video cu arma respectivă pe o rețea de socializare.
Bărbatul nu este autorizat pentru a deține, purta și folosi arme și muniții.
În urma activităților, miercuri, 13 noiembrie, polițiștii au ridicat arma și cartușele aferente, urmând ca acestea să fie supuse unei expertize.
Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror, pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului.

Acțiuni pentru asigurarea infrastructurii critice

Timp de două zile, în perioada 13-14 noiembrie, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a participat la o acțiune organizată la nivel european, în scopul protejării cetățeanului și asigurării integrității infrastructurii critice.
Polițiști din cadrul structurilor de transporturi, ordine publică, rutieră și investigații criminale au acționat pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicații, aprovizionarea cu electricitate, petrol și gaze naturale, transport și depozitare carburant etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranților ilegali și verificarea legalității transportului / depozitării mărfurilor periculoase.
Polițiștii au acționat în trenurile de persoane și marfă, în stațiile și triajele feroviare, în zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracțiunilor vizate și la obiective economice care gestionează infrastructuri critice.
Totodată, au fost efectuate verificări și la centrele de colectare materiale feroase și neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.