Un nou proiect Erasmus+ la Colegiul Tehnic “George Bariţiu”

0
88

Colegiul Tehnic „George Bariţiu” Baia Mare, dir. prof. Vasile Pop, implementează proiectul de parteneriat strategic între şcoli, acţiunea cheie 229, intitulat „This is where I come from, this is where I’m going”, în parteneriat cu instituţii de învăţământ din Norvegia şi Spania, proiect finanţat de Comisia Europeană.
Proiectul face parte din programul Erasmus + și se implementează în perioada septembrie 2019 – august 2020, având ca obiectiv principal conştientizarea elevilor cu privire la impactul şi consecințele migrării în cele trei ţări partenere care se confruntă cu diferite aspecte ale migrării: Norvegia primeşte un număr mare de imigranţi (fenomenul de brain gain), cetăţenii români emigrează în număr masiv (brain drain), iar Spania are de-a face cu ambele fenomene.
În perioada 4-8 noiembrie, s-a desfăşurat prima reuniune de proiect în Norvegia, unde România a fost reprezentată de 6 elevi, însoţiţi de 2 profesori.
Pe parcursul reuniunii elevii au participat la workshopuri menite să le îmbunătăţească competenţele de învăţare necesare reuşitei în carieră, în vederea combaterii abandonului şcolar, făcându-i conştienţi de oportunităţile pe care le au în ceea ce priveşte alegerea carierei, a continuării studiilor sau a emigrării.
De asemenea, elevii români au avut oportunitatea de a cunoaște cultura țării gazdă din interiorul familiilor norvegiene, deoarece au fost cazați la partenerii lor, de a participa la activitățile proiectului centrate pe dezvoltarea competențelor de învățare. Au avut loc activități de teambuilding, ateliere de lucru pe tema proiectului, prezentări ale materialelor realizate în prealabil de către fiecare țara parteneră, vizite culturale.
Toate activităţile s-au desfăşurat în limba engleză, ceea ce a contribuit la îmbunătăţirea competenţelor de comunicare în limbi străine ale participanţilor, proiectul având un real impact asupra elevilor şi profesorilor implicaţi, lărgindu-le orizonturile şi consolidându-le sentimentul de apartenenţă la Uniunea Europeană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.