Pistol neletal, deținut ilegal de un maramureșean, de 18 ani

0
33

Pe timpul unor misiuni de supraveghere și control desfăşurate în zona de competență, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au oprit în trafic, pentru control, pe o stradă din localitatea de frontieră Borșa un autoturism marca Volkswagen Golf.
La volanul autoturismului se afla cetățeanul român G.T., în vârstă de 18 ani, domiciliat în județul Maramureș.
În urma controlului specific efectuat asupra autoturismului a fost descoperit, în torpedou, un pistol, din categoria armelor neletale supuse autorizării, precum şi un încărcător, cu un proiectil de plumb.
Echipa operativă a stabilit faptul că pistolul, marca Umarex, de calibrul 4,5 mm, intră în categoria armelor neletale.
Deoarece tânărul nu a putut prezenta autorizație de procurare și deți­nere, arma neletală şi încărcătorul cu proiectil, în valoare de 2.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

6.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate în Sarasău

Polițiştii de Frontieră din Sarasău au descoperit, în apropierea frontierei de stat, un autoturism încărcat cu țigări.
Autoturismul a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor, a re­zultat cantitatea de 6.000 pachete cu țigări, în valoare de 70.200 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

2.700 pachete cu ţigări descoperite la „frontiera verde”

• Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației și Valea Vișeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete – 1.000 pachete în Sighetu Marmației și 500 pachete în Valea Vișeului – în valoare totală de 17.550 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi identificarea persoanelor implicate.
• Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmației au descoperit, în zona de competență, 3 colete care conțineau țigări, de proveniență ucraineană.
În scurt timp, s-a luat măsura informării autori­tă­ților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.
În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 1.200 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 14.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Audi Q3, căutat în Italia, descoperit în Borșa

Joi, 13 noiembrie, în jurul orei 12.30, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control, un echipaj al Poliției de Frontieră Maramureș a identificat, pe o stradă din Borșa, un autoturism marca Audi Q3, an de fabricaţie 2017.
Cu ocazia unor verificări specifice, s-a constatat că mașina este semnalată, în bazele de date, ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Italia, cu doar o zi înainte.
Drept urmare, autoturismul în valoare de aproximativ 140.000 lei a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Bărbat, căutat de autoritățile române, oprit în Petea

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră, R.A., în vârstă de 29 de ani, din județul Cluj.
La verificări, s-a constatat că tânărul este căutat de autoritățile din România, pe numele lui fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Judecătoria Turda l-a condamnat la 2 ani, o lună și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt de arbori.
Drept urmare, acesta a fost predat unui echipaj al IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale.

Un egiptean şi un libian, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au depistat, la aproximativ 200 metri de frontiera cu Serbia, două persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.
Cei doi au fost conduşi la sediul instituției pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni din Egipt şi Libia, în vârstă de 22 şi 31 de ani, solicitanţi de azil pe teritoriul României.
Bărbații au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria cu intenţia de a ajunge în Austria, dar s-au rătăcit.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.