1.371 de amenzi într-o săptămână însumând peste 500.000 lei

0
21

Pentru poliţiştii maramureşeni, perioada 11 – 17 noiembrie a fost o săptămână cu o mulţime de intervenţii şi activităţi, toate desfăşurate pentru siguranţa cetăţenilor.
Activităţile pe drumurile publice, în pieţe şi târguri, la sediile unor societăţi comerciale, în cadrul celor 39 de acţiuni organizate, s-au desfăşurat în paralel cu intervenţiile la cele 361 de evenimente sesizate, cele mai multe prin SNUAU 112 (scandaluri, stări conflictuale intrafamiliale, accidente şi evenimente rutiere, fapte ce aduc atingere patrimoniului privat etc).
Pentru neregulile constatate săptămâna trecută, poliţiştii au aplicat 1.371 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 500.000 lei, şi desfăşoară în continuare activităţi pentru documentarea activităţii infracţionale în cazul celor 157 de infracţiuni sesizate, cele mai multe contra persoanei şi contra patrimoniului.
Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au prins în flagrant 7 persoane care desfăşurau activităţi infracţionale şi în baza probatoriului administrat au dispus reţinerea a 5 persoane.


111 permise de conducere reţinute şi 28 certificate de înmatriculare

În ceea ce priveşte siguranţa pe drumurile publice, în cadrul acţiunilor desfăşurate zilnic pe drumurile publice poliţiş­tii au întocmit dosare penale faţă de şoferii care au comis infracţiuni, au aplicat sancţiuni contravenţionale şi ca măsuri complementare au dispus reţinerea a 111 permise de conducere şi retragerea a 28 de certificate de înmatriculare.


Prins în flagrant cînd încerca să pătrundă într-o societate comercială

Duminică dimineaţă, o patrulă de ordine şi siguranţă publică din Baia Mare, care se afla pe B-dul Bucureşti, a observat un bărbat, care forţa uşa de acces într-o societate comercială.
În momentul în care i-a văzut pe poliţişti, bărbatul a fugit. A fost prins imediat, imobilizat şi identificat.
Băimăreanul, de 34 de ani, a recunoscut că a vrut să pătrundă în magazin cu intenţia de a sustrage bunuri, pe care ulterior să le valorifice. Acesta a fost condus la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale.
Arestat preventiv pentru violență în familie, tâlhărie și nerespectarea ordinului de protecție provizoriu
Activităţile desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea şi reţinerea unui tânăr, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie, tâlhărie şi nerespectarea ordinului de protecţie provizoriu.
În fapt, în data de 7 noiembrie a.c., o femeie, de 56 de ani, din Baia Mare, a sesizat poliţia, prin SNUAU 112, că a fost agresată fizic şi ameninţată cu acte de violenţă de către fiul său, pe motiv că a refuzat să îi dea acestuia o sumă de bani.
La momentul respectiv poliţiştii au intervenit de urgenţă la locul faptei, au întocmit dosar penal şi au emis, pentru protejarea victimei, ordin de protecţie provizoriu.
În baza probatoriului administrat, vineri, 15 noiembrie, poliţiştii au dispus reţinerea tânărului pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Baia Mare, care a dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 30 de zile.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului, de 22 de ani.


Condamnat pentru viol, depus în penitenciar

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei au depistat un tânăr, din municipiu, pe numele căruia instanţa a emis mandat de executare a pedepsei închisorii.
Tânărul, de 21 de ani, a fost condamnat la executarea pedepsei de 3 ani şi 10 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de viol.
Acesta a fost depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.


Sancțiuni mai mari din ianuarie 2020 pentru cei care refuză legitimarea

Refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu va fi sancționat, din ianuarie 2020, cu amendă de la 500 la 1.500 lei.
Această prevedere face parte din modificările actelor normative din domeniul ordinii și siguranței publice realizate prin Legea nr. 192 din 2019.


Poliția atenționează populația”

Din luna noiembrie, se aplică Legea nr. 196/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor.
Poliţia avertizează că „armele de panoplie sunt, conform noii legis­lații din domeniu, arme dezactivate. Astfel, armele de panoplie au fost redefinite ca arme dezactivate – arme de foc care au fost făcute definitiv improprii folosirii, prin dezactivare, asigurându-se că toate componentele esenţiale ale armei de foc în cauză au devenit definitiv nefuncţionale şi imposibil de demontat, înlocuit sau modificat, într-un mod care să nu permită în niciun fel reactivarea armei de foc”.
Noile norme au intrat în vigoare în data de 12 noiembrie 2019.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.