Asociația Esperando din Baia Mare își va inaugura noul sediu în vara 2020

0
238

Spațiul cumpărat în anul 2016 de către Asociația Esperando din Baia Mare este de 700 metri pătrați utili. În prezent, se muncește mult la amenajarea acestuia.
Președintele asociației, Andrada Crăciun, ne-a declarat: „Căutăm finanțări. Nu prea există. Anul viitor, în 19 martie vrem să organizăm un spectacol caritabil, iar cu banii adunați să continuăm lucrările. Este mult de lucru. Ne chinuim cum putem. Nu avem finanțări. E foarte greu. Am primit sponsorizări din Iași, din Cluj (cei 3,5%) dar și de la maramureșenii noștri dragi. Sper ca în vara anului viitor să-l putem da în folosință, să ne mutăm.

Andrada Crăciun, preşedintele Asociaţiei Esperando
Andrada Crăciun, preşedintele Asociaţiei Esperando

În prezent, Centrul de Zi este într-o clădire foarte veche de pe str. Someșului, unde există riscul să cadă tencuiala, oricât de mult am încercat să o reparăm. Dorim foarte mult să ne mutăm în clădirea noastră. Proiectele sunt gata. Trebuie făcute branșamentele. Așteptăm pe oricine care dorește să ne ajute. Fiecare persoană dornică să ne ajute, de fapt să-i ajute pe copiii cu dizabilități, va avea numele scris pe sala pe care o va renova în cadrul clădirii, ca semn de recunoștință”.
Sediul asociației va cuprinde mai multe compartimente:

Prima sală parţial renovată
Prima sală parţial renovată

Centru de recuperare fizică pentru beneficiarii asociației dar și pentru comunitatea băimăreană, apoi fizioterapie, psihoterapie, logopedie, sală specială amenajată pentru activități de grup, activități de socializare, cluburi. La parter vor fi 5 încăperi destinate recuperării și băi adaptate, iar la etaj, 4 încăperi de lucru, birouri, bucătărie. Există și curte care va fi frumos amenajată, precum și alte anexe. Viitorul sediu al Asociației Esperando este pe strada Colonia Topitorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.