Cutremur în handbalul feminin românesc!

0
72

• Două jucătoare de națională depistate pozitiv •

Două jucătoare ale naționalei României de hand­bal feminin sunt acuzate de dopaj, jucătoare aflate în lotul tricolorelor pentru Campionatul Mondial din Japonia, turneu final care va debuta la finalul acestei luni.
Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, dar și Daria Bucur (ultima nu se află în lotul pentru mondiale) au fost notificate de Agenția Națională Antidoping, al cărui director este băimăreanul și fostul arbitru internațional de fotbal Cristian Balaj, că au apelat la terapia cu laser intravenos, aspect interzis de Agenția Mondială de Antidoping (WADA).
Pe lângă cele trei jucătoare, au fost notificate Federația Română de Handbal, CSM Corona Brașov, COSR, MTS, WADA și Federația Internațională de Handbal.
Cum lotul condus de selecționerul Tomas Ryde și pleacă în această dimineață în Japonia, pentru a pregăti Campionatul Mondial, suedezul trebuie să se orienteze către alte jucătoare, Laslo și Bazaliu urmând să nu mai facă deplasarea pentru turneul final. În acest sens, FRH a apelat, se pare, la serviciile lui Patricia Vizitiu (SCM Craiova), Laura Chiper Moisă (CSM București), Elena Dache (Dunărea Brăila) și Anca Polocoșer (CS Minaur Baia Mare), știre neconfirmată încă de oficialii FRH.
„Certific existența unor notificări ca urmare a suspiciunii de utilizare a unei metode interzise. Codul mondial interzice să dezvăluim numele sportivilor. În cursul zilei de marți (n.r. – ieri) vom veni cu un comunicat pentru a dovedi transparență și pentru a oferi cât mai multe informații, atâtea cât ne sunt permise de regulamentul WADA să le facem publice în această etapă de gestionare a cazurilor”, a declarat în exclusivitate Cristian Balaj, director ANAD, pentru Gazeta Sporturilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.