Proiect pentru 101 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale

0
62

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în calitate de partener al Asociației pentru Dezvoltare Comunitară și Servicii Sociale, implementează proiectul cu titlul “ARGUS – sprijinirea înființării și dezvoltării de întreprinderi sociale în regiunile Nord-Vest, Vest și Centru”.
Proiectul se derulează în perioada 2 septembrie 2019 – 31 august 2022 și are ca obiectiv general dezvoltarea și consolidarea, în mediul urban și rural, a 21 de structuri de economie socială capabile să se autosusțină, în cadrul cărora se vor crea 105 locuri de muncă, în vederea combaterii sărăciei prin integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile și dezvoltarea serviciilor locale.
Grupul țintă este format din 101 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale și care îndeplinesc cumu­lativ următoarele condiții: au vârsta peste 18 ani, au studii medii/universitare/postuniversitare; au sau nu loc de muncă, au domiciliul în regiunile vizate de proiect: Maramureș, Cluj, Bihor, Bistrița – Năsăud, Sălaj și Satu Mare. Vest: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Centru: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu; au capacitatea legală de a înființa o întreprindere de economie socială; prin ideea de afacere pe care doresc să o pună în practică, vor crea 5 noi locuri de muncă.
Cine NU poate face parte din grupul țintă al proiectului: tinerii care nu urmează nici o formă de învățământ și nu au loc de muncă, cu vârsta între 16-24 ani și persoanele care fac parte din echipa de proiect, asociați, angajați din cadrul beneficiarului sau partenerilor săi din proiect.
Persoanele interesate vor accesa site-ul proiectului: www.argus-proiect.ro, secțiunea Metodologie înscriere.
Înscrierile se fac până în 12 decembrie 2019, ora 16,00.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.