Împăcare culturală: contract de management prelungit la Centrul Judeţean pentru Conservarea Culturii Tradiţionale

0
38

Ştefan Mariş rămâne la conducerea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan”. Între instituţia de cultură şi oficialii administraţiei maramureşene pare să fi fost îngropată definitiv securea războiului. Asta după ce în primăvara acestui an, Ştefan Mariş pierduse procesul cu Consiliul Judeţean Maramureş, după ce la evaluarea finală a managementului pentru perioada 2012-2016, directorul instituţiei de cultură primise nota 8, nota fiind insuficientă pentru a rămâne în funcție.

Proiectele managerului

Acum, autorităţile ma­ramureşene par să fi revenit la sentimente mai bune. În acest context, în 20 noiembrie, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a semnat contractul de management al lui Ștefan Mariș, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de patru ani, până în noiembrie 2023.
”Am semnat contractul de management al unei noi instituții care s-a transformat radical după fuziunea cu Secția Școala Populară de Artă. Suntem, astăzi, un centru cultural puternic, cu un colectiv de 40 de profesioniști care își desfă­ară activitatea pe două paliere esențiale. Ca obiective de viitor ne dorim să înființăm o orchestră de muzică populară formată din elevii școlii, pentru a dovedi, în acest fel, că realizăm un proces educațional la cel mai înalt nivel. În privința cercetării vom continua activ în teren pentru a completă arhiva de specialitate, concomitent cu publicarea rezultatelor în reviste de specialitate și participarea la conferințele de profil organizate în România”, a declarat Ștefan Mariș, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș.

Aprecieri pozitive

La rândul său, şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea, a apreciat pozitiv activitatea din ultimii ani a acestei instituții culturale aflată în subordinea administrației județene, do­rindu-i managerului Ștefan Mariș mult succes în toate proiectele întreprinse.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.