Poliția predă ștafeta elevilor

0
15

A VIII-a ediție a Campaniei „Ziua Ștafetei” – eveniment de promovare a drepturilor tinerilor de a-și decide viitorul în cunoștință de cauză – a adus în pragul instituției poliției 37 de elevi, dornici să cunoască tainele meseriei de polițist.
Numărul tinerilor interesați de profesia de polițist crește de la an la an, dovadă fiind avalanșa de solicitări de a interacționa cu diverși specialiști din sistemul de ordine publică, atât în cadrul proiectului Job Shadow Day – „O zi în umbra unui polițist”, cât și cu ocazia „Zilei Ștafetei”.
Anul acesta, porțile noastre s-au deschis nu doar la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, ci și în Sighetu Marmației, Baia Sprie și Săliștea de Sus.
La IPJ Maramureș, elevii de la Colegiile Naționale „Gheorghe Șincai” și „Mihai Eminescu” din Baia Mare au fost primiți de șeful inspectoratului, comisar șef Grozavu Liviu Constantin, care i-a informat despre principalele domenii de activitate ale poliției și despre pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a accede la o carieră în domeniu.
Elevii s-au întâlnit și cu polițiștii de prevenire, din prezentare neputând lipsi câteva recomandări preventive pornind de la evenimentele în care au fost implicați minori, atât în calitate de victime, cât și în calitate de autori.
Apoi, elevii au luat contact direct cu o parte din structurile operative sau de suport: Serviciul Criminalistic, Compartimentul Psihologie, Grupa Canină din cadrul Serviciului de Ordine Publică, dar și Biroul de Ordine Publică și Biroul Poliției Rutiere de la Poliția municipiului Baia Mare.
În Baia Sprie, activitatea a fost coordonată de comandantul poliției, comisar șef Turda Gheorghe iar elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici” din Tăuții de Sus au aflat care sunt principale atribuții ale polițiștilor și au participat la câteva din activitățile pe care aceștia le desfășoară zilnic pentru protejarea vieții, integrității corporale și patrimoniului persoanelor.
În Săliștea de Sus, elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” au fost deosebit de încântați să îmbrace uniforma de poliție și testeze autospeciala din dotare, descoperind tainele muncii de poliție de la șeful poliției, comisar șef Albu Călin.
În perioada următoare, Ziua Ștafetei se mută la Poliția municipiului Sighetu Marmației, unde comisarul șef Bora Gheorghe a pregătit pentru elevii Liceului Teoretic „George Pop de Băsești” informațiile necesare pentru a răspunde tuturor întrebărilor copiilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.