Brazi de Crăciun pentru maramureşeni

0
76

Direcția Silvică Maramureș scoate la vînzare 1.305 pomi de Crăciun. Prețul este stabilit în funcție de înălțime şi specie, iar pentru cei mai mari de 3 metri se face comandă specială.
Din cei 1.305 pomi de Crăciun, 740 sînt brazi, iar restul specii de molid. Preţurile vor varia între 25 și 35 de lei. Între 70 și 1,3 m vor costa 25 lei bucata, cei cu înălțime între 1,3 m și 2 m sunt scoși la vînzare la 30 de lei, iar cei cu înălțimi cuprinse între 2 și 3 m vor costa 35 de lei.
La molid prețurile variază între 15 și 25 de lei, pentru aceiași parametri de înălțime. Solicitările pentru exemplare mai mari de 3 metri sînt considerate comenzi speciale.
Valorificarea acestora se face de către direcţiile silvice din cadrul regiei, prin ocoalele silvice din subordine. Costuri suplimentare intervin atunci cînd există solicitare pentru brazii mari, cei care depășesc 30 de metri. Solicitările se depun la Ocoalele Silvice. Pomii se taie în funcție de solicitări. Arborii provin din pădure, nu din pepiniere.
Direcția Silvică Maramureș onorează cu prioritate cererile către populație și doar în limita excedentului se valorifică pomi de Crăciun către societățile comerciale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.