Judit Crăciun, premiată la Bienala de Arte Decorative din capitală

0
25

GEOMETRIE SPAȚIALĂ IV l gresie, oxizi l 2019

O maramureşeancă a fost premiată la ediţia din acest an a Bienalei de Arte Decorative din Bucureşti. Judit Crăciun a obţinut premiul pentru ceramică.
Ediția a IV-a a Bienalei de Arte Decorative Pigmento a avut loc pe parcursul lunii noiembrie. În cadrul manifestării s-a desfășurat și vernisajul expozițiilor și decernarea premiilor Bienalei la Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești”, Mogoşoaia. 132 de artiști din toată țara au expus peste 140 de lucrări specifice artelor textile (convențional/neconvențional și fiber art), artei ceramice, metalului ori mixed media (experiment și instalații). „Această ediție a fost concepută ca o punte de legătură între generații, o intersecție dintre convențional, neconvențional, prezent și viitor, ca o mică incursiune prin istoria artelor decorative.
La fiecare ediție organizatorii propun o temă comună, iar anul acesta pigmentul a fost ales ca numitor comun, regăsit în toate materialele de exprimare ale artiștilor vizuali din domeniul artelor decorative”, a spus Georgiana Cozma, curator general. În cadrul fiecărei ediții a Bienalei, un juriu de specialitate format din artiști de marcă și critici de artă oferă premii artiștilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.