Controale pe linia discriminării la angajatorii maramureșeni

0
19

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș (ITM) atrage atenția angajatorilor indiferent de forma de proprietate că au obligația conform art. 242 din Codul muncii, să cuprindă în regulamentul intern un capitol distinct care să cuprindă reguli privind respectarea principiului nediscriminării și al înlăturării oricărei forme de încălcare a demnității. În luna mai 2019 au intrat în vigoare prevederile legislative ce stabilesc o serie de obligații clare în sarcina angajatorului, în scopul prevenirii, combaterii și eliminării oricăror comportamente, definite drept discriminare bazată pe criteriul de sex și a asigurării egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați.
„Conform art. 11 din Legea nr. 202/2002, republicată, angajatorii au obligația să aplice măsuri de prevenire și acțiune, prin elaborarea unei politici interne în domeniul relațiilor de muncă care să vizeze eliminarea toleranței la hărțuirea la locul de muncă și măsuri anti­hărțuire, asigurarea unor sesiuni de informare în domeniul egalității de șanse și tratament, promovarea unei atitudini bazate pe respect reciproc și buna colaborare care să genereze un comportament profesional adecvat în orice moment, inclusiv în cadrul întâlnirilor organizate în afara sediului și în afara orelor de serviciu, precum și în mediul on-line etc”, a declarat inspectorul-șef al ITM Maramureș, Dragoș Năcuță.
Conducerea inspectoratului recomandă angajatorilor care până la această dată nu au realizat aceste modificări în regulamentul intern sau în contractele colective de muncă unde este cazul, prin modificarea și completarea acestora să pună în aplicare dispozițiile legislative, deoarece în controalele viitoare efectuate de inspectorii de muncă vor fi avute în vedere și respectarea acestor dispoziții.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.