Zeci de elevi din Maramureș și Ucraina, la un festival de datini în Timișoara

0
376

Zeci de elevi din Călinești, Sighetu Marmației și Apșa de Jos (Ucraina), însoțiți de prof. Măriuca Verdeș, participă zilele acestea la Festivalul de datini, colinde și obiceiuri de iarnă ce are loc între 5 și 8 decembrie, la Timișoara.
În cadrul manifestărilor, elevii vor etala în fața timișorenilor o șeză­toare de post specifică Maramureșului istoric. „Scopul deplasării noastre este acela de a prezenta un obicei vechi din Maramureș, o șeză­toare de post, cu tot ceea ce este specific acestui moment: de la aprofundarea meșteșugurilor până la interpretarea colindelor vechi din zona noastră. De asemenea, prin integrarea în grupul nostru a elevilor din Apșa de Jos, Ucraina, obiectivul nostru este acela de a-i reintegra pe acești copii și de a-i apropia de limba strămoșească, toate pentru a-i ajuta să-și cunoască mai bine țara de origine”, a explicat prof. Măriuca Verdeș.
Pe durata șederii în Timișoara, elevii din Maramureș și Ucraina vor lua parte și la filmările ce se vor face în memoria Mărioarei Murărescu. Elevii din Maramureș fac parte din Grupul Rădăcinilor Străbune, coordonat de prof. Măriuca Verdeș, atât la Școala Gimnazială „Vasile Berci” din Călinești, cât și la Colegiul Național „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.