Despre copii și despre siguranța lor

0
13

Polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au ajuns la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din municipiu. Dincolo de motivul invitației, marcarea a 60 de ani de la deschiderea unității de învățământ, fiecare întâlnire a polițiștilor cu elevii reprezintă o șansă în plus de a contribui la creșterea gradului lor de siguranță.
În cadrul activității intitulate „Ciclismul nu are vârstă”, copiii au aflat că, de fapt, este nevoie să aibă vârsta minimă de 14 ani pentru a se deplasa cu bicicleta pe drumurile publice, au discutat despre importanța elementelor reflectorizante și și-au reamintit regulile pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează cu bicicleta pe drumul public. A fost o oră interactivă, colorată cu interes, dar și cu entuziasm și emoții.
Și elevii clasei a VIII-a de la Școala „Mircea Vulcănescu” din Bârsana au continuat în această săptămână lecțiile preventive. În contextul apropiatei vacanțe de iarnă elevii au fost sfătuiți să aibă grijă la anturajul în care își petrec timpul, au fost informați cu privire la riscurile consumului de alcool și substanțe interzise și la incidentele care pot apărea ca urmare a utilizării petardelor.
Polițiștii nu au baghetă magică, care să transforme realitatea într-un basm, dar au cele mai bune sfaturi pentru siguranță și cred cu tărie că cei mici sunt și cei mai responsabili.

În Baia Mare
Peste 240 cutii cu jucării contrafăcute

Miercuri, 4 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități specifice pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul contrafacerii de mărfuri. În cadrul acțiunii au fost verificate 26 de societăți comerciale și persoane fizice, din Baia Mare.
În urma controalelor au fost constatate 31 de infracțiuni, 29 de contrafacere de mărfuri și 2 de contrabandă. Totodată, au fost indisponibilizate 243 cutii cu jucării susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnul unor mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate, în valoare de aproximativ 4.500 lei, și țigări de contrabandă în valoare de 500 lei.
Polițiștii au întocmit dosare penale și vor continua activitățile în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și luarea măsurilor legale.

În Recea
Prinși în timp ce transportau fier furat

5 tineri sunt cercetați de polițiști după ce au fost prinși în flagrant, pe raza comunei, în timp ce transportau fier sustras.
Aceștia au fost depistați de polițiști, în timp ce se deplasau cu un atelaj hipo, încărcat cu materiale din fier striat, armături din fier și corniere metalice.
Din primele verificări a rezultat că fierul ar fi fost sustras de la o societate de construcții. De asemenea, s-a stabilit că, săptămâna trecută, unul dintre tinerii depistați a predat 800 kg de fier la un centru de colectare.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a activității infracționale a celor cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 32 de ani, toți domiciliați în Bozânta Mică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.