La mulți ani, Viorel Bălin!

0
74

Ziua de 9 decembrie este una importantă pentru fostul președinte a Tribunalului Maramureș Viorel Bălin.
Magistratul maramureșean s-a născut în urmă cu 83 de ani, în satul Sârbi, comuna Fărcașa și a absolvit CN „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, în anul 1953. După Facultatea de drept din Cluj-Napoca, absolvită în 1957, a fost numit procuror stagiar la Judecătoria Șomcuta Mare. A activat în funcții juridice până în anul 2001, când a ieșit la pensie din calitatea de președinte a Tribunalului Maramureș.
În 1 decembrie 2001 a fost distins, de președintele României, cu Crucea Națională „Serviciu Credincios”, Clasa III-a. Este „Cetățean de Onoare” al municipiului Baia Mare și comunei Fărcașa, „Maestru al Sportului”, autor a trei cărți: „Oina pe plaiurile maramureșene”, „Din amintirile savuroase ale unui magistrat” și „File din istoria fotbalului băimărean”.
A fost şi în atenția conducătorilor de dinainte de `89, când i s-a acordat Brevetul cu Medalia Comemorativă „A 40-a aniversare a revoluției de eliberare socială și națională, antifascistă și antiimperialistă”. De Ziua Națională, președintele Emil Constantinescu l-a răsplătit pentru merite excepționale în elaborarea jurisprudenței, reformarea justiției și corecta aplicare a legilor.
Viorel Bălin a fost și un mare sportiv, unul dintre cei mai buni jucători de oină la nivel național. A practicat şi fotbalul în tinerețe, iar în prezent face înot și joacă tenis de masă.
Este nelipsit de la competițiile de oină, în special la cele pe plan județean. De aproape 10 ani, Federaţia Română de Oină încearcă să reînvie sportul naţional al românilor, uitat şi aproape dispărut după 1990.
La ceas aniversar și, în prag de sărbătoare se cuvine să-i mulțumim maestrului Viorel Bălin pentru tot ceea ce a realizat, făcând cinste acestor locuri prin acțiunile în care s-a implicat, dar mai ales prin corectitudinea, omenia și caracterul de care a dat dovadă în toți acești ani. Multă sănătate și fericire alături de cei dragi. La mulţi ani!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.