Peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale şi 84 permise reţinute săptâmâna trecută

0
22

În perioada 2-8 decembrie, poliţiştii maramureşeni au organizat 39 de acţiuni punctuale pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi au intervenit la 300 de evenimente de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră.
Pentru neregulile constatate în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 1.019 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru abateri de la legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost în valoare de aproape 400.000 lei.
Săptămâna trecută, o persoană şi-a pierdut viaţa iar alte 4 au fost grav rănite, în urma accidentelor de circulaţie produse pe drumurile publice de pe raza judeţului.
În cadrul acţiunilor desfăşurate pe drumurile publice, pe parcursul săptămânii trecute poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni rutiere, au reţinut 84 permise de conducere şi au retras 20 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii atrag mereu atenţia asupra importanţei respectării normelor rutiere şi sfătuiesc conducătorii auto să ţină cont de condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum şi să circule cu viteză adaptată condiţiilor de trafic.
Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.