Elevii Palatului Copiilor, premiați la un concurs național din Sebeș

0
306

Micuții de la Palatul Copiilor din Baia Mare s-au făcut din nou remarcați la un concurs național. Recent, elevii Palatului Copiilor Baia Mare (dir. prof. dr. Ion Iuga) au participat la cea de-a XIV-a ediție a concursului național “Icoana sufletului de copil” organizat de Clubul Copiilor din Sebeș (dir. prof. Corina Cotea). Îmbrăcați în costumele populare, elevii i-au cucerit pe membrii juriului cu virtuozitatea lor în diferite domenii artistice.

Alături de premierul Ludovic Orban
Alături de premierul Ludovic Orban

Din delegația băimăreană a făcut parte ansamblul “Hori și joc“ coordonat de prof. coregraf Maria Seraz, Maria și Marcel Stanciu, invitați speciali și membri ai juriului (secțiunea arte vizuale). “Copiii noștri s-au comportat exemplar pe întreaga durată a deplasării, dar mai ales la repetiții și în concurs, făcându-se remarcați prin numere de virtuozitate tehnică de grup și individuală, rezultatele fiind pe măsură”, a arătat prof. Marcel Stanciu.
Alături de moroșeni, pe scenă au mai evoluat 11 ansambluri din țară și unul din Bulgaria. La secțiunea “Arte vizuale” au fost vernisate cele 800 de lucrări prezente în holul Centrului Cultural “Lucian Blaga” din localitate. Deschiderea, dar mai ales finalul concursului a fost unul de sărbătoare printr-un spectaculos joc de lasere și aprinderea luminilor orașului de către primarul Dorin Nistor. Seara s-a încheiat cu un spectacol de gală în care au evoluat și cele două soliste ale noastre.

Pentru că manifestarea a avut loc în preajma Zilei Naționale a României, copiii însoțiți de dascălii lor s-au deplasat și în cetatea unirii, la Alba Iulia, unde a venit inclusiv premierul României, Ludovic Orban.

Prof. Maria Gina Stanciu, Marcel Stanciu şi Maria Seraz
Prof. Maria Gina Stanciu, Marcel Stanciu şi Maria Seraz

“Ziua națională am sărbătorit-o alături de gazdele noastre în cetatea unirii tuturor românilor. Aici, copiii îm­bră­cați așa cum se cuvine, au fost primiți și priviți de mulțime ca o adevărată delegație. Însuși prim-ministrul României, Ludovic Orban, a venit în mijlocul nostru. Un moment emoționant a fost citirea Declarației de la Alba Iulia rostită de către solii cetăților de scaun acum un secol și un an. Apoi delegația a fost invitată de către chef-ul celor 40 de bucătari (Radu Zărnescu) să guste din bucatele pregătite pentru toți românii prezenți la Alba Iulia. Noi le-am mulțumit prin joc, hori și colinde. Mulțumim gazdelor noastre dir. prof. Corina Cotea de la Clubul Copiilor din Sebeș-Alba și primarului Dorin Nistor care apreciază și prmovează valoarea acestui concurs, conducerii Palatului Copiilor Baia Mare și nu în ultimul rând suntem deplin recunoscători părinților care s-au îngrijit de bunul mers al lucrurilor pentru această reușită”, a adăugat prof. Marcel Stanciu.

Premiile obținute la Sebeș:

• Secțiunea “Ansambluri și Soliști”
Ansamblul “Hori și joc” – premiul I (prof. coregraf Maria Seraz); Teodora Dănțăușa – premiul I (prof. Maria și Marcel Seraz); Cezara Dan – premiul I (prof. Maria și Marcel Seraz); Andrei Ciocaș – premiul I (prof. Bogdan Rogojan)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.