Festivalul Datinilor de Iarnă „Marmația 2019”

0
84

Chiar dacă organizatorii au trecut pe afiș și alte activități, concerte sau spectacole ce vor avea loc în această lună, chiar dacă deschiderea oficială are loc pe 12 decembrie, Ediția cu numărul 51 (LI) a Festivalului de Datini și Obiceiuri de iarnă de la Sighetu Marmației se va desfășura vineri, 27 decembrie. Va începe cu Alaiul prin centrul vechi al Sighetului, la ora 12 și va continua cu două spectacole în aer liber, de la ora 15, respectiv ora 17 (Datini și obiceiuri de iarnă prezentate de formațiile și grupurile de colindători din străinătate, participante la festival; Ansamblul „MARA”; Recital: Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu și taraful „Crai Nou”).
Organizat de Muzeul Maramureșului din localitate, Simpozionul Național (Internațional) pe teme de etnografie și folclor, datini și obiceiuri de iarnă, istoria culturii, Ediția 50 se va desfășura sâmbătă, 28 decembrie, în Sala Consiliu a Primăriei Sighetu Marmației, de la ora 10 până la 20.
ORGANIZATORI ai Festivalului: CONSILIUL JUDEȚEAN MARA­MUREȘ, CONSILIUL LOCAL, PRIMĂRIA SIGHETU MARMAȚIEI, CENTRUL JUDE­ȚEAN PENTRU CON­SERVAREA ȘI PRO­MOVAREA CULTURII TRADIȚIONALE „LIVIU BORLAN”, CENTRUL CULTURAL și MUZEUL MARAMUREȘULUI din SIGHET.

Alte evenimente ale săptămânii

12 decembrie 2019, Ora 15, Sala de spectacole „George Enescu”, deschiderea oficială a Festivalului datinilor de iarnă „MARMAȚIA” 2019, NOAPTE DE VIS, Spectacol muzical-coregrafic susținut de Centrul Cultural și Școala de Artă “Gheorghe Chivu“ Sighetu Marmației; 13 decembrie 2019, Orele 10-14, Sala de spectacole “George Enescu” – PRIMEȘTE-NE GAZDĂ-N CASĂ! Organizatori: Inspectoratul Școlar Maramureș, Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 Sighetu Marmației; Pe 14 decembrie, CUM E DATINA STRĂBUNĂ – Ora 11, Centrul orașului Sighetu Marmației, Alaiul formațiilor participante; Ora 11,30, Sala de spectacole “George Enescu”, Concursul național al grupurilor de obiceiuri populare și de colindători din școlile și liceele județului Maramureș și din țară. Concursul continuă pe 15 decembrie, de la ora 11, tot la George Enescu”. Organizează: Inspectoratul Școlar al Județului Maramureș, Clubul Copiilor Sighetu Marmației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.