În Baia Sprie • Accident de muncă la o societate comercială

0
101

Luni, la ora 13.22, Poliția orașului Baia Sprie a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, a avut loc un accident de muncă, la Societatea Comercială COZMIRCOM, situată pe strada Forestierilor.
Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că, un bărbat, de 40 de ani, a fost grav rănit după explozia unui cuptor de topire și turnare a pieselor metalice.
A fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Bărbatul rănit, în vârstă de 41 de ani, din județul Maramureș, care a suferit arsuri pe 55% din suprafața corpului, în special arsuri ale căilor respiratorii, a fost transportat la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, fiind internat pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă, cu arsuri de gradul 2, 3 și 4.
Din surse neoficiale, pacientul este stabil și foarte probabil va fi transferat, cu avionul, la AKH Viena. Costurile vor fi suportate de familie.

În Vișeu de Sus
Percheziții domiciliare și auto

Luni, 9 decembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurori DIICOT – Structura Centrală, au efectuat 6 percheziții domiciliare și 6 percheziții auto, pe raza orașului Vișeu de Sus.
Au fost vizate persoane bănuite că ar fi susținut activitatea infracțională a altor persoane care, sub pretextul desfășurării unor servicii educative privind recuperarea și reintegrarea socială (în cadrul unor proiecte și fundații), ar fi avut preocupări pe linia comiterii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.
În urma perchezițiilor au fost ridicate 12 laptop-uri, 13 telefoane mobile, memory stick-uri, calculatoare, HD extern, 600 euro, 4.400 lei și înscrisuri susceptibile a avea legătură cu cauza.
Au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziție.
În baza probatoriului administrat, față de trei bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar față de alte trei persoane s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Persoanele reținute urmează a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de de constituire a unui grup infracțional organizat, favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.
Poliția reamintește faptul că, în cauză, în data de 27 august 2019, au mai fost efectuate 8 percheziții pe raza localităților Vișeu de Sus și Leordina. Perchezițiile au vizat 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, bănuiți că, sub pretextul derulării unor activități educative privind recuperarea și reintegrarea socială a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate și le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritățile.
La acea dată, au fost puse în executare 9 mandate de percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere pentru cei în cauză, doi fiind cetățeni germani.

Sancțiuni mai mari pentru „gălăgioși”

Organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imo­bilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban va fi sancționată, din ianuarie 2020, cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei.
În plus, repetarea contravenției în decurs de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității.
Această prevedere face parte din modificările actelor normative din domeniul ordinii și siguranței publice realizate prin Legea nr. 192 din 2019.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.