Colinde în decor artizanal la CASPEV

0
16

Înainte de concertul de colinde al corului „Crizanteme”, dirijat de Rodica Bănescu Fage și Mihaela Pop Zăiceanu , spectatorii s-au bucurat de prezenţa a două reprezentante ale Poliţiei, aflate într-o campanie de prevenire a tâlhăriilor din locuințe, mai ales acum de sărbători.
Colindele autentice, care răsunau cândva în Ajunul Crăciunului în satele maramureșene, au fost interpretate de Dorina Trănișan, Mircea Dragoș, Aura Ruszinky, Emilia Ismail, Victorița Filip, urmate de urări adresate gazdelor de către Petru Creț și Aurelia Velea.
D-na Cavași Florica, prezentatoarea programului, este și cea care a aranjat decorul cu ornamente specifice Crăciunului într-o expoziție originală, toate confecționate de Atelierul de creaţie CASPEV.
Frumuseţea acestora cere multă migală, talent şi muncă artizanală din partea pensionarelor, păstrătoare de tradiţii şi obiceiuri, care din păcate dispar în favoarea modernismului.
În atelierul de creaţie este îşi desfăşoară activitatea Damșa Domnica, Roșca Silvia, Rob Florica, Bota Năstaca, Boldor Maria, Karasani Valeria, Prodan Monica, Trănișan Dorina, Silaghi Elena, Aurelia Velea, Sos Ana, Ismail Emilia, Mihai Sofia, Silaghi Iulia și Cavași Florica.

Viorica Găinariu Tazlău

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.