Medicii nu recomandă tratarea virozelor respiratorii cu antibiotice

0
30

Până la 18 ore poate rezista un virus ce poate cauza o răceală în mediul înconjurător. Se poate lipi ușor de mâini, iar apoi ajunge la nas.
De aceea, spălatul des pe mâini este, de fapt, metoda de prevenție pentru afecțiunile respiratorii. La fel, hidratarea. Majoritatea infecțiilor sunt virale, deci nu se tratează cu antibiotic – susțin medicii. Infecțiile virale pot face febră 2-3 zile, deci se tratează cu antipiretice. Virozele sunt produse de virusuri care nu aparțin lumii vii. Infecțiile bacteriene sunt produse de bacterii, adică microorganisme vii. Împotriva acestora au într-adevăr efect antibioticele.
În sezoanele reci, se pot preveni cele mai comune infecții, adică răcelile, dacă vă spălați des pe mâini. Iar dacă aveți în apropiere o persoană răcită, vitamina C devine de ajutor. Bolnavul, dacă se deplasează în aglomerație sau la serviciu, trebuie să poarte mască pentru a nu transmite virușii.
Hidratarea, de asemenea, face parte din prevenția infecțiilor respiratorii.
Indiferent de tipul de infecții sau inflamații ale căilor respiratorii, ceaiurile sunt recomandate atât pentru hidratare, cât și pentru acțiunea lor benefică în aceste situații. O formulă de ceai care ajută la eliminarea disconfortului respirator, asociază plante cu acțiune antiseptică și antiinflamatoare cum sunt anasonul, cimbrul, crețușca, eucaliptul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.