Percheziție în Sighetu Marmației • Peste 35.000 de pachete cu țigări confiscate

0
19

Miercuri, 11 decembrie, în baza unui mandat emis de Judecătoria Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au efectuat o percheziție pe linia combaterii contrabandei cu țigări, la un imobil din Sighetu Marmației.
În urma percheziției, în beciul imobilului care aparține unei femei, ce­tă­­țean român, R.T., în vârstă de 28 de ani, polițiștii de frontieră au descoperit 36 de colete, învelite în folie de culoare nea­gră, ce conțineau țigări de proveniență Belarus și Ucraina.
La inventarierea baxurilor, s-a constatat faptul că acestea conțineau cantitatea de 35.236 pachete cu țigări, în valoare de 412.260 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, sub coordonarea unui procuror, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și documentarea întregii activități infracționale.

O călăuză sârbă și 6 cetățeni străini, opriți la frontieră

Polițiștii de frontieră din Vărșand au depistat , la aproximativ 700 metri față de linia de frontieră, 6 persoane care se îndreptau către granița cu Ungaria, care au fost preluate și transportate la sediul instituției pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că 6 sunt cetățeni din India, Turcia și Afganistan, 5 bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 31 de ani și un minor, în vârstă de 17 ani. Împreună cu aceștia se afla și un cetă­țean sârb, în vârstă de 28 de ani, care urma să îi ajute pe cetățenii străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetățenii din India, Turcia și Afganistan, și de trafic de migranți pentru cetățeanul sârb.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.