România – afectată de tăierea fondurilor europene

0
29

Negocierea bugetului UE este mereu o chestiune dificilă ce provoacă disensiuni între statele beneficiare nete și contribuitoare nete.
Cele din urmă consideră că, în prezent există noi priorități pentru viitorul cadru financiar multianual, precum migrația, apărarea sau mediul, ceea ce ar diminua alocările pentru politicile tradiționale, respectiv politica de coeziune și politica agricolă comună, spre nemulțumirea statelor central și est-europene, care acuză de asemenea introducerea unor condiționalități noi pentru accesarea fondurilor europene.
România ar putea fi grav afectată de posibila tăiere a fondurilor europene de coeziune dorită de Germania, Suedia, Austria, Finlanda și Olanda.
Alianța pentru Coeziune, ce reunește 122 de regiuni, 140 de orașe și unități administrativ-teritoriale, ce însumează 97% din populația UE, a trimis o scrisoare președintelui Consiliului European, Charles Michel, precum și tuturor șefilor de stat sau de guvern din țările UE, pentru a le solicita alocarea unei finanțări suficiente pentru politica de coeziune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.