Victorie la masa verde

0
76

CSM 2007 Focşani – CSM Sighetu Marmaţiei 0-20

Situație nemaipomenită la Focșani, în meciul de deschidere al etapei a 10-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20. Formația locală, CSM, a pierdut cu 0-20, partida cu CSM Sighetu Marmației după ce foaia de joc a fost închisă pe motiv că ambulanța a plecat de la sală.
Meciul a început, cu ambulanța prezentă la sală, iar prima repriză s-a desfășurat în condiții normale. Amfitrionii conduceau cu scorul de 37-29 la jumătatea partidei, însă repriza secundă nu s-a mai jucat.
Ambulanța a plecat în misiune pe parcursul primei reprize, fiind solicitată pentru un caz de urgență. O altă ambulanță ar fi trebuit să ajungă la sală, iar repriza secundă nu a început tocmai din lipsa acesteia. Oficialii au așteptat 40-45 minute și au închis foaia de joc, pentru ca la câteva momente după ce s-a întâmplat acest lucru o ambulanță să ajungă la sală.
Partida de la Focșani a fost oficiată de o brigadă de arbitri alcătuită din Andrei Bădilă, Tiberiu Șerbulea și Matei Bănică. Comisar din partea FR Baschet a fost domnul Marius Marinescu.
Potrivit Regulamentului Specific al LNBM – ediția 2019/20, la Capitolul IX, punctul 133:
„Structurile sportive participante la competițiile care se desfășoară în România sunt responsabile pentru: Asigurarea cu 20 de minute înainte de ora oficială de începere a jocului, a asistenţei medicale calificate, medic sau asistent medical şi unitate mobilă de intervenţie (salvare) pentru jocurile oficiale, pe care le organizează. Peste ora de începere oficială a jocului se acordă un interval ma­xim de 15 minute pentru asigurarea prezenţei personalului calificat şi a unităţii mobile de urgenţă. În situaţia neîndeplinirii cerinţei echipa gazdă va pierde jocul prin neprezentare scor 20-0”.
Conducerea CSM Focșani va depune un memoriu la Federația Română de Baschet prin intermediul căruia va solicita acordarea punctului pentru prezență. Până la eventuala depunere a memoriului și soluționarea acestuia, CSM Focșani pierde meciul cu 0-20 și nu primește punct în clasament.
Astfel, formația antrenată de Mihai Petruț ar putea să ajungă într-o situație delicată în lupta pentru ocuparea locului 4 în GVB, ultimul ce asigură prezența în Grupa Galbenă.
În prezent, CSM Focșani are 5-5 la general, dar numai 14 puncte în clasament, deoarece nu are acordat punctul pentru prezență la amintitul meci. În schimb, CSM Sighetu Marmației are 2-8 la general și 12 puncte în clasament. Informaţii preluate de pe site-ul unitedhoops.ro.

Rezultatele etapei 10, Grupa B Valorică: CSM Galaţi – CSM VSKC Miercurea Ciuc 95-77; CSM Mediaş – CSO Voluntari 83-85; ABC Athletic Constanţa – CSM Târgu Jiu 68-67; CSM 2007 Focşani – CSM Sighetu Marmaţiei 0-20.

Ultima etapă din 2019 • Vineri, 20 decembrie: ABC Athletic Constanţa – CSM 2007 Focşani, ora 18.30 • Sâmbătă, 21 decembrie: CSM VSKC Miercurea Ciuc – CSM Mediaş, ora 17.00; CSO Voluntari – CSM Sighetu Marmaţiei, ora 17.00; CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi, ora 20.00.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.