Liber la unt și slănină!

0
89

Grăsimile naturale nu îngrașă. Deși multe persoane cred că untul sau slănina îngrașă foarte tare, ei bine, aceste alimente sunt extrem de bune în cazul în care ții dietă.
“Toate alimentele de bază – sare, zahăr și grăsimile nenaturale sau industriale, care se regăsesc în alimentele înalt procesate industrial, favorizează îngră­șarea. Atenție, grăsimile naturale nu îngrașă! Nu îngrașă, de exemplu, grăsimile din carne din carne de vită, din carne de porc, din carne de pasăre, de pește sau ouăle.
Contează foarte mult modul lor de preparare și de asociere corectă. Proteinele de origine animală, cum ar fi o friptură, în mod firesc, ar trebui asociată cu o garnitură de legume, niciodată cu cartofi prăjiți. Cartofii prăjiți sunt o sursă foarte importantă de carbohidrați cu absorbție rapidă, asta înseamnă că se produce o creștere bruscă a insulinei în momentul în care îi consumăm”, explică dr. Gheorghe Mencinicopschi.
“Preferăm dulce, preferăm sărat și preferăm gras”
„Sunt împotriva curelor de slăbire pentru că cele mai multe dintre ele nu au niciun suport științific. Iar suplimentele de slăbit rapid sunt chiar periculoase. Unele dintre ele pot conține substanțe foarte periculoase pentru sănătate, care ne pot pune în pericol sănătatea și viața. Ar trebui să ne interesăm la specialiști, care cunosc fiziologia omului, cunosc fiziologia digestiei, sunt cu adevărat calificați în nutriția umană și ne pot da sfaturi profesionale cum să redevenim normoponderali sau, și mai bine, cum putem preveni obezitatea. Genetic, suntem programați să preferăm dulce, să preferăm sărat și să preferăm gras”, a mai explicat specialistul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.