În Coroieni, daruri pentru vârstnicii Centrului social

0
213

Centrul Social pentru îngrijirea persoanelor vîrst­nice, din Coroieni, a fost construit de către Primărie în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, cu fonduri europene și face parte dintre proiectele integrate cu componentă prioritară, destinat persoanelor vîrstnice cu probleme sociale.
Centrul are o capacitate de cazare pentru 40 de persoane, cu toate spațiile aferente: capelă pentru consiliere spirituală, sală de mese și bucătărie, sală de conferințe, cabinete medicale, saloane cu două paturi, cabinete specifice pentru personal. Directorul căminului este Călin Bud, care face față cu brio tuturor provocărilor. Poate tocmai de aceea Moșul a început deja să vină pentru bătrînii internați. Inginerul Ioan Filip și grupul de la SC Taparo SRL au făcut o donație de suflet pentru ocupanții căminului, constînd în 50 metri steri de lemn de foc, pentru care conducerea le mulțumește.
Sincere mulțumiri din partea bătrîneilor tuturor credincioșilor și preoților din Protopiatul Vișeu: Parohiile Săcel Nr 1 – pr. paroh Iuga Dumitru, preoților Gavril Vancea și Nicolae Pintea, din parohiile Săliștea de Sus – centru, respectiv Săliștea de Sus – nr. 1, Parohia Moisei Lunca – pr. paroh Vlad Samoilă, Parohia Moisei 1 – pr. paroh Tomoiagă Vasile, Parohia Ieud Centru – pr. paroh Brici Dinu Horaţiu și Parohia Ieud Plopșor, pr. paroh Brendea Vasile, Parohia Șieu Centru – pr. Magdău George Daniel, care au donat alimente neperisabile, pentru Centrul din Coroieni. Alimentele au fost aduse de preot Iuga Dumitru din Săcel – responsabil sector social-filantropic și pr. Vlad Samoilă din Parohia Moisei Lunca, transportate benevol de credincioșii Ivașcu Vasile și Hojda Vasile din Parohia Moisei – Lunca. Cu binecuvîntarea Prea­sfințitului părinte Iustin, bunicii din centrul rezidențial ,,Bunul Samarinean” Coroieni au primit daruri din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului și a Mănăstirii Rohia – Stareț Macarie Motogna. Aceste daruri au fost împărțite de părintele arhim. Casian Filip.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.