Workshop despre soia adresat elevilor de gimnaziu

0
11

Trei studente de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, au organizat marți, 10 decembrie, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Săliștea de Sus, un workshop cu tematica „De ce S-O IA cu carne când SOIA e mai #cool?”, având ca obiectiv transformarea percepției față de produsele pe bază de soia în una cool, la modă.
Workshopul s-a adresat elevilor de gimnaziu, clasele VII-VIII, vârstă la care până și educația alimentară merge mână în mână cu ultimele trenduri. În cadrul acestuia, elevii au fost informați atât despre latura fancy a consumului de proteină vegetală, cât și despre beneficiile acesteia. Așadar, workshopul a reunit peste 60 de participanți – elevi de gimnaziu, cadre didactice, cât și consilieri școlari – într-o sesiune de informare despre consumul de proteină vegetală, în care s-au prezentat miturile, beneficiile și s-au oferit alternative de rețete care au la bază soia. Mai mult, participanții au fost invitați să guste din produsele care se încadrează în această categorie prin desfășurarea unui mic concurs.

Organizatorii și-au propus astfel să încurajeze și să consolideze consumul de proteină vegetală pentru cei interesați de modul sănătos de viață, să faciliteze percepția beneficiilor consumului acestor produseși să remodeleze unele ima­gini false pe care o au tinerii datorită lipsei de informare. Rezultatele acestei campanii susțin continuarea organizării sesiunilor de informare cu scopul de a trezi dorința de informare a tinerilor și de a-i scoate din bula “PreKnowledgeble”, pășind pe noua treapta “Knowledgeble”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.