„Doar suflete, fără ziduri”

0
27

Exprimarea prin artă poate dărâma orice zid, fapt dovedit de expoziţia intitulată „Doar suflete, fără ziduri”, realizată de Penitenciarul Baia Mare, în colaborare cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Baia Mare.
Expoziţia reuneşte felicitări şi tablouri realizate în tehnica quilling, broderiei pe hârtie şi pictură de către persoanele private de libertate, coordonate de agent şef de poliţie penitenciară, Daniel Pop. O parte din lucrările expuse au fost realizate de deţinuţii înscrişi la cursurile de şcolarizare la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (dir. prof. Nicoleta Covaci), secţia croitorie-broderie.
Această expoziţie a fost vernisată, în data de 17 decembrie, la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”. În deschiderea vernisajului a luat cuvântul doamna comisar şef de poliţie penitenciară Crina Suciu, director adjunct educaţie şi asistenţă psiho-socială, care a vorbit despre importanţa activităţilor artistice în dezvoltarea personală a deţinuţilor.
Vernisajul a fost însoţit de un grupaj de colinde susţinut de persoane private de libertate şi de elevii claselor a IX şi a X-a de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă. Cadrele didactice implicate au fost: Aurelia Buda, Rodica Petraş Conţ.
Expoziţia poate fi vizitată până în data de 8 ianuarie 2020. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.