În Târgu Lăpuș, la Spitalul orășenesc s-a sfințit capela greco-catolică

0
88

Marți, 17 decembrie, în cadrul Spitalului orășenesc din Tg. Lăpuș a avut loc Sfințirea Capelei ce-i are ca sfinți ocrotitori pe Sfîntul Iuda Tadeu, sfîntul cauzelor imposibile și Sfinții Mucenici doctori fără de arginți, Cosma și Damian.
Slujba de sfințire a fost oficiată de către Mons. Călin Bot, vicar general al Eparhiei Greco-catolice de Cluj-Gherla, împreună cu protopopul de Lăpuș, preot Silviu Hodiș, starețul mănăstirii capucine din Tg. Lăpuș, pr. Cristinel Ghiurca și un sobor de preoți.
În spațiul pus la dispoziție de conducerea spitalului, în luna noiembrie, preotul greco-catolic a orînduit ca toate cele trebuincioase slujbelor și rugăciunii să transforme sala mică de spital într-un spațiu de întîlnire cu Dumnezeu în liniște și har.
La slujbă au participat: directorul spitalului, dr. Dan Cupșa, primarul orașului, Mitru Leșe, împreună cu credincioși din oraș și bolnavi din spital.
Această capelă este deschisă permanent pentru orice om care dorește să stea de vorbă cu Dumnezeu în rugăciune.
Trebuie să mai precizăm faptul că, în cadrul spitalului, într-un alt spațiu se află și Capela ortodoxă care va fi sfințită cît de curînd.
Scurte cuvinte de mulțumire au fost adresate de către părintele paroh, protopopul de Lăpuș, Silvu Hodiș și Mitru Leșe, primarul orașului Tg. Lăpuș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.