Noul Mers al Trenurilor

0
69

Noul Mers al Trenurilor 2019 – 2020 a intrat în vigoare începând de duminică, 15 decembrie, și va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020. Conform noului Mers al Trenurilor 2019-2020, va exista un număr mediu de 1.230 de trenuri.
Unele modificări au intervenit și la câteva trenuri din zona Maramureșului Istoric. Trenul care vine de la București în stația Sighet cu 20 de minute mai repede, la ora 7:22. Trenul 4135 Cluj-Napoca – Sighetu Marmației va sosi în stație mai repede cu 43 de minute, trenul regio Vișeu de Jos – Sighetu Marmației va veni de la Vișeu de Jos și nu din Valea Vișeului cum venea până acum, trenul 4136 Sighet – Dej va pleca din Sighet cu șapte minute mai repede.

O nouă rută internațională cu trenul

Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă va fi disponibil în continuare pe relațiile: București Nord – Timișoara, București Nord – Cluj-Napoca, București Nord – Oradea, București Nord – Satu Mare, București Nord – Baia Mare, București Nord – Sighetu Marmației, București Nord – Iași, București Nord – Suceava, Timișoara – Iași, București Nord – Botoșani, București Nord – Bistrița și București Nord – Vatra Dornei. În ceea ce privește traficul internațional, în 2020 va fi introdus în circulație un tren nou, realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria și OBB Austria, pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena și retur. Cât privește ofertele de călătorie pentru 2020, CFR Călători anunță un nou program-pilot pentru deservirea și sporirea atractivității traficului de navetă între zonele suburbane și marile orașe din toată țara: va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio și cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanțe de până la 30 de km.

Vagoane modernizate, puse în circulație

Vor fi în circulație cele 54 de vagoane modernizate în anul 2019, ceea ce permite creșterea capacității de preluare a publicului călător, cu peste 3300 de locuri. În plus, garniturile trenurilor Interregio de pe ruta Timișoara – Iași și retur vor fi formate din vagoane modernizate în cursul anului 2019, seria 2068, ca urmare a solicitărilor călătorilor și a mass-mediei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.