SANITAS: eliminarea discriminărilor legate de acordarea sporurilor pentru condiţiile de muncă

0
38

Federaţia SANITAS precizează că a semnalat guvernanţilor discriminările create încă de la apariţia celebrei OUG 114/2018.
“Am demonstrat în repetate rânduri fostului guvern că, în forma adoptată, Ordonanţa legiferează, practic, o discriminare majoră între diferitele categorii profesionale din Sănătate. Am reluat discuţia cu reprezentanţii Guvernului Orban. Le-am explicat că îngheţarea în continuare a sporurilor, în condiţiile respectării legii care impune creşterea salariului de bază începând cu ianuarie 2020, nu va face decât să accentueze discriminările iniţiale. Vor fi defavorizate în continuare categorii întregi de angajaţi din sistem – farmacişti, biologi, chimişti, infirmieri, kinetoterapeuţi, brancardieri etc.”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sanitas.
Potrivit sursei citate, zilele acestea, echipa guvernamentală şi-a anunţat intenţia de a rediscuta O.U.G. 114.
“Solicităm acesteia să analizeze cu mai multă atenţie argumentele oferite în adresele deja înregistrate la Ministerul Muncii, la Sănătate şi la Guvern şi să găsească o soluţie echitabilă pentru profesioniştii din Sănătate”, mai transmit sindicaliştii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.